Jump to content
  • Custom Search


Magnumtripod

2019 transit connect - no backup sound?

Recommended Posts

I recently bought a new 2019 connect. I came from a 2015 that had a backup cam and an audible signal that beeped faster and faster the closer I got to something. The 2019 doesn't beep and I can't find any option to enable it. 

 

Is it even possible to turn this feature on? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@magnumtripod - Congrats on your new van and welcome to the forum.

The audible signal or beep is part of the parking sensor assist system. I have that on my 2015 Cargo, but it was an option that I ordered. Front and rear sensors.

There is a switch on the 2015 to disable the rear parking assist in case you have a trailer that would affect the sensor.

Does your 2019 have sensors in the bumper? Not sure if they made that a standard feature. I think backup cams are a requirement now, not sure on vans.

Edited by windguy

Share this post


Link to post
Share on other sites

In USA, backup cameras are now the law.  A safety requirement.  Every car must have it.  

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You guys are absolutely right. I didn't even think about the bumper sensors. My van does not have them, therefore I won't have any backup sounds. 

 

I assumed maybe it was integrated with the camera and the green, yellow and red assist lines on the screen. Thanks for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×