Jump to content
   

Recommended Posts

Had to do the rear brakes on the companies 2013 Transit Connect last night... What a disaster! Why couldn't Ford just use normal spring pins instead of making me fight to get all of the springs connected between the shoes?!?! Granted, bad lighting in my garage probably didn't help 😄. I discovered this morning that I need to pull the tires back off and readjust them, I thought I had gotten them adjusted properly until I pulled the e-brake, LOL! (either that or one of the cables came off).
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Good job! Caught the error before the van got on the road.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Fifty150 said:

Good job! Caught the error before the van got on the road.

If only, unfortunately, gonna pull the tires back off this evening and see what happened...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I guess the good news is you probably will never have to change them again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/4/2019 at 1:14 AM, davidparker said:

Well, I guess the good news is you probably will never have to change them again!

Hopefully not, but I'm only at ~71K, so (assuming van doesn't fall apart, or company gets tired of doing maintenance/repairs on the van) we'll see...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, discovered why the e-brake (and rear brakes in general) stopped working a bit after I got done working on them, the self-adjuster failed. Appears to have been a manufacturing defect...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×