Jump to content
   

Search the Community

Showing results for tags 'sway control'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ford Transit Connect: Community
    • Welcome!
    • Site Feedback and Help
  • Ford Transit Connect Social
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing, Ordering & Owner Impressions
    • Lounge Transit Connect
    • Super News Ticker
  • Ford Transit Connect: Modifications & Technical Forum
    • Accessories and Modifications
    • Transit Connect Member Custom Builds
    • Alarms, Keyless Entry, Key Fobs & Remote Start
    • Appearance
    • Audio, Navigation and SYNC
    • Climate Control
    • Backup Sensor
    • Brakes, Chassis & Suspension
    • Cargo, Hauling, Towing & Upfit Packages
    • Engine & Transmission
    • Exterior Parts & Panels
    • Glass, Lenses, Lights, Mirrors, Window Tint & Wipers
    • Interior
    • Recalls & Technical Service Bulletins (TSBs)
    • Shelving & Organization
    • Wheels & Tires
    • Work Solutions
  • Ford Transit Connect: Engine & Powertrain
  • Ford Transit Connect Model Year Specific
    • Ford Transit Connect Year Specific
  • Ford Transit Connect: Classifieds
    • Transit Connect Parts For Sale
    • Transit Connects For Sale
  • Ford Transit Connect: Test Forum
    • Test Forum

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


My. T.C.'s Year


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype

Found 1 result

  1. So I'm new to the forum after lurking for awhile. Purchased a 2017 TC LWB Wagon Titanium in July and after much consideration of what was available selected the one we purchased that did not include the towing package. I did this mainly after seeing the hitch and a light interface module were available as accessories directly from Ford and figured it was something that could be more easily added unlike some other options like the heated windshield and traffic sensors etc. So after researching here and elsewhere it seems the accessory lighting module sold by Ford is quite different than the factory installed light interface module. I have the official instructions that were posted here and they do seem somewhat onerous to follow exactly. Having to splice the wiring in by soldering seems kind of crazy in this day and age. Also looked at several aftermarket modules (Curt etc) that have there own issues, mostly due to having the module installed on the left side of vehicle instead of the right (where the fuse box actually is). So I may use an aftermarket module for the short term as it is easily removable. I happend to stop by another dealer and looked at a 2016 commercial transit connect LWB that has a factory hitch and took a photo of the factory module and then went to the parts department to see what that part was and if it was available. They are doing some research for me now and I hope to hear from them next week. See attached photo The module has a part number printed on it DT1J-19H378-BD and that seems to cross to this part number(s) shown in second photo DT1Z-19H332-E or DT1Z-19H332-G (depending on production date). Still not sure what wiring is required. What is interesting is that the wiring does not seem to tie to the existing tail light wiring at all is is most likely a module on the CAN bus and gets its trigger signals that way. I wonder if this module also works in Europe where they use many more than 4 pins by default on trailer connectors. I also wonder if this is really required to get the automatic sensing of a trailer be connected to disable the parking and traffic sensors? So my big questions are these: Can the "factory" module be installed with the required wiring to a Transit Connect that did not have them from the factory? Can the "sway control" function be added/enabled regardless of what lighting module is used - Factory - Ford Accessory - Aftermarket ? Does anybody know what parts are required to add the factory setup if it is possible?
×