Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. Today
  3. Schmittey

    Rich code no overdrive

    I know but took a crap shot. I think he has two different problems. But no engine light I wish he would have waited till I got here to buy it if I would have known I would have brought my scanner. Going to try to get to the vss sensor today and look for leaky injectors and maf sensor.
  4. Schmittey

    Rich code no overdrive

    172 and not yet I am visiting my son and no tool here.
  5. Booster Buggy

    Low Power/sputtering

    just waiting until Monday to get it in for codes, When it is running and I uncheck the traction control in the information center it automatically puts the check mark back but if I do it while it's not running the other light comes on with the word off under it but as soon as I start it automatically goes back to the light(car with skid marks) with no off under it and stays on solid
  6. mrtn

    Toaster? Nah, couldn't be!

    Hilarity continues: https://www.jeeps.net/threads/how-i-determined-that-i-have-no-idea-what-im-doing-part-2.2823/ He has a 1047-post thread dedicated to him here: https://www.jkowners.com/forum/chit-chat/200698-angry-red-birdie.html None of us will ever reach this level of fame.
  7. mrtn

    Toaster? Nah, couldn't be!

    Looks like there's a forum for this "Toaster Jeep". I wonder... Anyway, I once stumbled upon this while researching Rubicon: https://wayalife.com/showthread.php/51971-Strange-email-from-TrailBadger
  8. Fifty150

    Toaster? Nah, couldn't be!

    So he buys a new car, just so that he can post online in another forum. Just doesn't make sense. And isn't that car just a Jeep labeled version of the Fiat 500X?
  9. Fifty150

    Intelligent Oil Life Monitor

    You're very lucky to have a lift. How often do you check the transmission fill level?
  10. Fifty150

    Gen 2 Cannot put shifter in "S"

    Sounds like a lot of work. Glad that worked out. Another fix for the information archives. But chances are, the next guy with the same problem, won't do a search. He will just post that he has the problem. And someone else will tell him to use the search feature, without bothering to help him, or even link this post. Just like on every other forum.
  11. Fifty150

    Rich code no overdrive

    Just switching out an 02 sensor doesn't fix the problem. You need to figure out why you are running rich.
  12. Your going to have to have something on the roof that the ARB awning can attach to. A couple of years ago I posted here how I used Unistrut to as the basis for a roof rack system- look for the post; "DIY roof rack for under $100.00." With the Unistrut attached to the channels in your roof, it would be really easy fabricate something for the ARB gusseted "L" brackets to attach to, either for permanent or casual use. You already have the holes in channels of your roof, they have plastic plugs in them. I drilled through the plastic plugs, inserted bolts through the holes in the bottom of the Unistrut and then and tightened them down with nuts and washers on the inside. I put some silicone glue around the nuts to prevent any leaks and that hasn't happened. I painted the Unistrut black first and had to slightly bend them to fit the curvature of the roof. As I said, the Unistrut is mounted permanently to my roof, but it's pretty low profile. With the accessories you can buy for the Unistrut, you'll have several options for attaching your awning. It's pretty simple to do if you have a cargo van, f you have a passenger van, you'll have to remove the roof liner.
  13. G B L

    Intelligent Oil Life Monitor

    Synthetic oil and 5500 to 7000 between changes , it goes on the lift to check the trans any way so the oil gets done at the second trans check. I reset the light at the same time.
  14. G B L

    Gen 2 Cannot put shifter in "S"

    Cool
  15. G B L

    Rich code no overdrive

    What is the code number? Do you have access to the live data?
  16. G B L

    Low Power/sputtering

    If you go to the information center find the Traction control and switch it off . If it drives ok then there is a problem with the ABS traction control system
  17. Fifty150

    Low Power/sputtering

    Get the codes read. You are in "limp mode"
  18. Yesterday
  19. Booster Buggy

    Low Power/sputtering

    2014 Transit connect 2.5 cyl...TC was running fine shut it off ran in for a coffee come out and as soon as i started it the information center chimed with 2 messages. Engine fault service engine soon, Hill assist not available as well as engine light came on and the stability light(car with skid marks). Now it will ide fine but as soon as you try to accelerate it has no power and spudders. any suggestions?
  20. Double Nickels

    Crash bar?

  21. Fifty150

    Eliminating 4.2" screen on a 2015

    I think that the screen is wired to a separate harness.
  22. @stanger_missle - Don't think you're overthinking this at all. You're just exploring the what ifs, which is cool. I too have a cargo van with only two speakers in the front doors. Below is a pic of the slider doors speaker mounts you're referring to. Your concerns about road noise are valid. I personally wouldn't bother mounting speakers there. I think that mounting point would be good if you had passengers in this area but it would be a waste otherwise. If you want music for the cab area, then that's where I'd add or upgrade speakers for better sound. If I spent more time in the van I would consider an audio upgrade. Good luck!
  23. Schmittey

    Rich code no overdrive

    2012 tc getting a rich code and will not go in overdrive. Clear the code and is fine for a bit. New O2 to no avail do not want to toss parts in it and thoughts or experience here?
  24. Schmittey

    2012 TC wouldn’t go into overdrive

    My son's is doing the same thing but he has a rich code. We clear it and it will be good for a bit. Changed the O2 to no avail.
  25. stanger_missle

    2016 TC Cargo Aftermarket Sound System

    You might of posted it and I missed it but what head unit did you end up going with? I'm looking at this Alpine that has the optional amp that mounts to the rear of the head unit and gives 45w RMS. Its a nice compact package (but spendy!). I also have a cargo van with only 2 speakers. If you pull the interior door panels off of the sliding doors, there is a plastic (foam?) film over where the rear door speakers would be. I was thinking about putting speakers there or even in the rear doors. My concern is that while keeping only the front door speakers would be the easy button, would sound volume suffer due to how low those speakers are mounted? Couple that with the increased road noise the comes with driving an uninsulated cargo van, I'm worried that I would not be satisfied. I've even thought of finding some UTV speaker pods to mount up the rear corners in the van to help improve the soundstage. But I'm probably just overthinking things haha.
  26. stanger_missle

    Eliminating 4.2" screen on a 2015

    I posed this same question to Crutchfield when I was chatting with one of their sales advisors. I want a double din head unit but not one that necessarily is a touch screen. He basically said that he didn't know if I could keep the 4.2" display just for the backup camera. I did some digging on the wiring/conversion harness manufacturers websites and all I can find is maybe? Nothing really stated that you can keep or eliminate the small display when installing an aftermarket head unit. My guess is that if you get an aftermarket head unit that supports a backup camera, you can adapt the head unit to use the factory camera using a harness or wire. Without the steering wheel controls, I'm not sure what all you would need. All the extra stuff that Crutchfield recommended was for keeping the steering wheel mounted controls. You might want to just ask them either through the online chat or over the phone. They are nice people and will really try to answer your questions without being pushy.
  27. stanger_missle

    Vibration after new motor mounts

    I put Anchor mounts in my 1986 Honda CRX and noticed that they allowed more vibration than the old mounts. My guess is that they use a higher durometer rubber in the cheaper aftermarket mounts. The OEM engine mounts are carefully engineered to control NVH but I'm sure the aftermarket use "close enough" engineering. Its especially noticeable on 4 cylinders which are inherently unbalanced. It sucks because the OEM engine mounts are stupid expensive but you might get better results with them.
  28. stanger_missle

    Gen 2 Cannot put shifter in "S"

    I finally got around to looking at this. I pulled the shift cable off of the transmission and moved the gear shift lever through all of the positions. The gear shift lever moved to each detent with no issues. Next, I moved the shift arm on the transmission through each gear. I verified each position on the gear display on the dash and watched the reverse lights come on in reverse. I left the gear shift lever in Sport and moved the shift arm on the transmission fully clockwise which is Sport. The hole in the cable bushing was almost 1/4" off of the pin on the shift arm. That is why I couldn't get the gear shift lever to move all the way down into Sport. I also noticed when I was moving the shift arm on the transmission that there was probably about 1/2" of slop once in was in Park. I left the gear shift lever in Sport and adjusted the shift cable end by sliding the green tab towards the end of the cable. Its spring loaded so you have to keep pressure on it. Next you have to pull the white plastic part straight up while holding the green part towards the end of the cable. I used a pick with a hook on it to pry it up. Once the white plastic part is popped up, the end of the cable can slide in and out. I moved the cable end to each end of its travel to make sure the adjuster wasn't broken. It was fine. Next, while the adjuster is unlocked, pop the shift cable back onto the shift arm on the transmission ensuring the gear shift lever and shift arm are in the same gear. Make sure its seated all the way. Then simply push the white plastic part down until it snaps, making sure there is no gap between the green and white parts. I verified that the van will only start in Park and Neutral and that the reverse lights came on only in Reverse. Next, I road tested it using Forscan Lite on my phone to make sure the indicated gear number matched what the transmission range switch was reporting. Success! I don't now why I still couldn't get the gear shift lever into Sport after following the Ford procedure to adjust the shift cable. I even did it twice. Ford wants you to adjust it while in Drive, which is about in the middle of the lever and arm travel. I did it in Sport and it worked. Who knows? But now I can finally use Sport mode 😎
  1. Load more activity
×